19 aprilie 2008

GazFest 2008

Am primit pe adresa redacţiei mai multe cereri de promovare a GazFest 2008. (Îmi cer, scuye, am activat tastatura românească şi în loc de "Z" scrie "Y" şi invers... şi nu ştiu cum se dă înapoi...), aşa că, după obişnuita păruială între redactori, care să scrie acest articol, am câştigat titlul de autor, cu sacrificiul pierderii câtorva smotocele de păr. Sper să îmi mai rămână câteva şi pentru dăţile viitoare.

siluete.jpg

More...

Începem aşadar prin a spune că reclama pe acest site se plăteşte, pentru că nu a fost proiectat în acest scop şi ne este greu să integrăm modulele de publicitate online. Astfel că solicitanţii acestui articol se pot adresa administratorului pentru plata cu bilet la ordin... Dacă nu sunt posibilităţi din fuondurile europene, ne putem descurca si cu câteva cutii din obişnuitele LovePlus Lubricant Gel, sperăm neexpirate pînă să ajungă la destinaţie.

GazFest 2008 va fi deci un prilej de bucurie pentru noi toţi (şi toate) . Organizatorii spun că "este o acţiune pro-activă prin care atragem atenţia asupra drepturilor pe care persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender/transsexuali) le au." Cu alte cuvinte, este o acţiune ce promovează activii, probabil din cauză că este o specie pe cale de dispariţie, şi se atrage atenţia asupra faptului că toate speciile gay au drepturi... de exemplu, au tot dreptul să îşi etaleze perucile pe bulevardele Bucureştiului.

Zuze

"GayFest este în primul rând un eveniment al comunităţii LGBT, însă alături de noi vin în fiecare an multe persoane heterosexuale care ne susţin şi cred în drepturile noastre, care doresc să-şi arate astfel adeziunea faţă de cauza LGBT." Am văzut, ce-i drept, foarte multe persoane heterosexuale alăturându-se marşului GazFest de anul trecut, unii venind din sens invers, altii de pe străduţe lăturalnice (numai din spate nu venea nimeni din păcate pentru mulţi...), alţii cu iconiţe şi pancarde, busuioace şi crucifixe în mână sau slogane pro-spovedanie în guriţe.

Gayfest

Am văzut. Tot. Alăturarea maselor bucuroase de revedere... s-a făcut cu o bucurie exaltantă. S-au aruncat în sus cu flori, pietre şi poşete, unele negre, de doamne de Biserică îmbracate până jos ca la înmormântare, unele multicolore, flamboaiante, cu pete, ultraviolete, cu paiete... multe multe, de doamne de "societate" avangardiste ("avant" este tradus în acest caz total greşit). Doamne fereşte ca acţiunea să se fi petrecut în Kosovo, unde puşca cu lunetă nu e interzisă, căci am fi văzut o gramadă de purtătoare de peruci găurite şi rănite... din dragoste (fără Mircea Radu) evident.

Contrastantele grupuri şi-au afişat astfel adeziunea unul faţă de celălalt, pe de o parte comunitatea LGBT adoptând învăţăturile teologice în viziunea proprie ("lăsaţi copiii să vină la mine" şi "dacă primiţi o palmă întoarceţi şi celălalt obraz" [n.r. a se înţelege "partea cealaltă"]), iar comunitatea de infractori propovăduitori ai adevărului spiritual pe cealaltă parte, acceptând ideea că totuşi la început a existat DOAR Adam şi că poate femeia se trage doar din predispoziţia lui genetică pentru travesti.

Naomi se saruta cu partenerul ei/lui

"GayFest NU este o ameninţare la adresa familiei şi a societăţii româneşti. Scopul mişcării pentru drepturile comunităţii LGBT nu este de a "recruta adepţi" sau de a-i transforma pe oameni în gay" - mai spun organizatorii. Mă întreb adesea câte capete luminate dintre cele peruchiate şi rujate şi pudrate ar spune "nu" vreodată unui domnişor desprins din cealaltă ceată, mai dezinhibat şi fără spasme anti jocuri-nevinovate-cu-coleguţ-de-grădiniţă, dornic şi curios de plăceri-trufandale oferite pe tavă atât de aproape, fără a fi nevoie de a scana budele din Gara de Nord cu bâte când nu sunt singuri şi cu agenda telefonului când sunt singuri+cuc.

"Homosexualitatea şi transgeneritatea nu sunt "contagioase"." Aşa e. Numai că Atenţie, căci după o anumită perioadă, încheietura mâinii cu care ţineţi ţigarea va suferi o întindere de ligament şi vă vor da de gol gândurile pioase de mântuire din focul Iadului. De asemenea, veţi avea nevoie de un profesor de canto pentru re-îngroşarea coardelor corzilor vocale şi de un psihoterapeut pentru tratarea e-dramelor, care sunt... dacă nu periculoase, cel puţin contagioase şi de durată.

Fetele

Dar să vedem ce mai spun organizatorii cu lubrifianţii (foarte utili dealtfel):

"GayFest NU este NUMAI un marş. Marşul durează o după-amiază, pe când festivalul în întregime ţine o săptămână, în care puteţi vizita expoziţii tematice, viziona filme şi spectacole, participa la dezbateri etc." Nu înţeleg prea bine ... "marş" se zice face înainte sau după... culturalizare? Mi se pare îndeajuns, dacă nu prea mult, ca un marş să ţină o după-amiază întreagă ... însemnă că de această dată manifestanţii vor fi dotaţi cu caschete anti-pietre!?!?!? Ok. Deci, expoziţii tematice vor fi. Îmi şi imaginez care e tematica... Or fi şi reprezentările falice un fel de artă, închistată în spiritul creator al omenirii, dezinvolt refulate în grămezi de piatră lunguiaţă sau striată, şi cu siguranţă inspiratoare.

Sunt curios cum se vede obiectul muncii în ochii unui hartist sculptor de exemplu, în faza lui de plină modelare şi finisare. Filmele cu tematică - un subiect destul de interesant pentru mine, mai ales producţie Corbin Fisher - vor ocupa un loc de cinste în programul manifestărilor culturale, pentru că, spre deosebire de "acasă", unde filmele respective se pot descărca de pe internet şi viziona în grupuri restrânse de amici, în sălile de proiecţie vor exista 100-200 de manifestanţi dornici de culturalizare dispuşi aleatoriu pe locurile din sala respectivă, iar lumina va fi stinsă. Vor avea prilejul să admire capacitatea actoricească şi regizorală în grup, comentând sau cu gura închisă.

gay.jpg

"GayFest NU este un instrument pentru obţinerea unor drepturi nemeritate. A avea drepturi pe hârtie nu înseamnă că poţi să te şi bucuri de ele. Nu de puţine ori, persoanele LGBT se confruntă cu discriminarea la locul de muncă, la angajare, în familie, în instituţiile religioase ş.a.m.d. Mişcarea pentru drepturi civile LGBT nu este decât un demers firesc pentru egalizarea şanselor şi drepturilor ( de ex. de a trăi în cuplu pe baza unui parteneriat civil sau de a adopta copii)."

Dar cum Doamne, iartă-mă, să poată spune cineva că această COmunitate nu merită vreun drept? Doar acum există şi dretul să dăm în judecată pe oricine nu ne dă dretul să avem drepturi, nu? Cu discriminarea la locul de muncă sunt de acord. Aşa e dom'le. Toată lumea angajează în ziua de azi numai tineri între 18 şi 25 (maxim) de ani, frumoşi şi eventual cu inel pe degetul mare.

În familie... noroc că mama nu ştie să intre pe internet, că mi-ar pune parolă la computer. În instituţiile religioase, doamnele îmbrăcate în rochii negre întind mâna la pupat, de parcă aşteaptă să fie invitate la dans de acolo de pe solee, şi strigă în gura mare că e bine să ne iubim, dar pe rând şi doar pentru perpetuarea speciei pe cale de disparitie ce se trage din maimuţe... blonde. Aşa e dom'le, de ce să nu am dreptul să trăiesc în parteneriat cu iubitul meu când s-a dovedit ştiinţific că legăturile homosexuale sunt mai îndelungate decât cele heterosexuale (în condiţiile în care diferenţa de ani dintre parteneri este mai mare de 20 de ani, conturile bancare sunt la vedere, iar speranţa de viaţă a celui mai docil este foarte mică)?

De ce să nu îmi poată lăsa iubi meu moştenire pe testament lucrurile pentru care am muncit amândoi din greu? De ce să nu ne lase lumea să adoptăm bieţii copii din orfelinate înainte de vârsta critică de 16 ani când au tendinţa să îşi irosească viaţa.. pe nimicuri... şi doamne fereşte să găsească o nenorocită de femeie care să pună laba pe el şi să profite toată viaţa de pe urma lui. Suntem capabili de aceeaşi iubire pe care o poate dărui orice cuplu heterosexual, ba putem fi chiar mult mai mămoşi.

jandarmeria.jpg

Acestea fiind spuse, vă invit, prin obişnuita obiectivitate de care întotdeauna dă dovadă ziarul nostru (de scandal), să luaţi parte şi în acest an la festivităţile GazFest, alături de susţinătorii noştri heterosexuali dintotdeauna care ţintesc prost cu piatra, din cauza bârnei din ochi, alături de activii demonstranţi care vă vor încânta şi vă vor cânta (avem şi vedete) multicolor şi nemaiauzit. Petrecere frumoasă vă urez tuturor!

Eu din păcate voi fi plecat, pentru realizarea unui reportaj mult mai important (legat de cauzele băşicuţelor din talpa elefanţilor de la grădina zoologică din Cluj), şi nu voi putea astfel defila cu mândrie în rândul draaagelor mele Catanga, Naomi, Ciociolina, Dana de Cronştad şi altele. Fetelor, să fiţi nebune! Şi mîndre!
De la spatele locului, Ovidiu Ioneliţescu. Predau legătura în redacţie.

P.S. Nu aruncaţi morcovii procuraţi pe durata marşului.

Un comentariu:

Anonim spunea...

aproape regret ca nu te-am citit mai devreme ca as fi mers la "gazfest":)